Možda ste čuli za Olaplex kao za čudotvorni tretman koji obnavlja i najoštećeniju kosu i omogućava crnkama da postanu platinaste plavuše bez ikakvih oštećenja. Možda ste pomalo i skeptični kad se pominju revolucionarne tehnologije koje će vašoj kosi vratiti onaj sjaj koji je imala pre nego što ste na njoj isprobali sve moguće boje i preparate. Međutim, Olaplex nije sličan ničemu što ste probali do sad. Za vrlo kratko vreme ovaj tretman je postao zaštitni znak frizera koji brinu o kosi svetskih zvezda poput Dženifer Lopez, Gvinet Paltrou i Kim Kardašijan. Ali šta je zapravo Olaplex i kako deluje?

Za početak, da razjasnimo jednu stvar: Olaplex nije regenerator nalik ostalim tretmanima za obnovu kose koji priveremeno daju vašoj kosi  visoki sjaj i glatkoću i pritom je maste i otežavaju. To je jedinstven hemijski sastojak, koji ne sadrži silikon ni ulje, iza kojeg stoje godine ozbiljnog istraživanja u prestižnim laboratorijama. Njegova jedinstvena formula, koju su razvili Dr Erik Presli I Dr Krejg Hokerda, omogućava mu da veže popucale disulfidne veze u kosi za vreme i posle hemijskog tretmana, čineči ih snažnijima nego što su bile pre. Ako je vaša kosa uništena dugotrajnim posvetljivanjem, Olaplex će vam omogućiti da joj vratite snagu, obnovite prirodnu teksturu vaših lokni ako to želite ili ispravite kosu i učinite je glatkom i sjajnom. Ovaj jedinstveni tretman takođe omogućava koloristima da postignu i najsvetliju plavu nijansu na svakoj kosi, bez obzira na njenu prvobitnu boju. Želite da pređete iz crnke u plavušu u samo jednoj poseti salonu? Nema problema!

Kim

Olaplex tretman sastoji se iz tri dela, od kojih se prva dva obavljaju u salonu. U Srbiji još uvek mali broj salona ima u ponudi ovaj tretman i ponosni smo na to što je frizerski salon Stil među onima koji uvek idu u korak sa najnovijim trendovima. Prvo deo tretmana, Olaplex No.1 Bond Multiplier, može da se koristi kao dodatak blanšu ili boji za kosu, i na taj način obnavlja oštećenu kosu i štiti je od daljih oštećenja tokom procesa farbanja i blajhanja. Ovaj preparat savršeno se slaže sa svim najnovijim tehnikama bojenja kose kao što su ombre, sombre, balayage i drugi. On se takođe može koristiti i kao poseban tretman koji potpuno regeneriše oštećenu kosu, a može se bez problema primeniti i na ekstenzijama.

Drugi deo tretmana je No. 2 Bond Perfector i obično se radi za šamponjerom. Ovaj proizvod se obilno nanosi na kraju tretmana i završnog ispiranja a pre šamponiranja. Za još bolje rezultate, kosa se može temeljno zaštiti razređenom Olaplex No 1. formulom. No. 2. Bond Perfector takođe služi I kao losion za vrijeme šišanja kose. Preparat  može biti ostavljen na kosi duži vremenski period i klijent može isprati i naneti regenerator kod kuće. Međutim, mi uvek savetujemo da isperete kosu i nanesete regenerator u salonu, zato što je kompletan tretman namenjen obnovi unutrašnje strukture  kose. Posle tretmana  No.2. uvek možete dodatno primeniti neki drugi dubinski tretman, masku,regenerator, a najbolji način da produžite delovanje Olaplex tretmana je da kod kuće koristite Olaplex No. 3.

Olaplex za kućnu upotrebu

Olaplex No. 3 Hair Perfector omogućava vam da obezbedite svojoj kosi najbolju moguću negu kod kuće. Ovaj preparat je najbolje koristiti jednom nedeljno i to tako što ćete ga naneti na mokru kosu, rasporediti češljem i ostaviti  deluje najmanje 10 minuta, a zatim oprati kosu kao što to inače činite. Ovaj preparat možete kupiti u našem salonu, a pored toga dobićete i savete stručnjaka kako da ga na najbolji način iskoristite za vaš tip kose i postizanje željenih rezultata.

Rezultate ćete videti nakon samo jednog tretmana. Kosa postaje vrlo mekana, svilenkasta, sa puno sjaja, daleko zdravijeg izgleda i veće čvrstine. Ono što Olaplex razlikuje od ostalih je to što vaša kosa biva trajno zaštićena, ostaje zdrava i nahranjena i ne puca.

Olaplex 4-5-6Prošle godine kreatori Olaplex-a najavili su nove preparate za korišćenje kod kuće, Olaplex Bond Maintenance No.4 šampon i Olaplex Bond Maintenance No.5 balzam koji se koriste između poseta salonu kako biste kosu održali lepom i zdravom. Olaplex No. 4 je šampon koji hrani i obnavlja kosu, čini je sjajnijom, sprečava oštećenja, procvetale krajeve i neukrotivu kosu. Ovaj šampon ima izbalansiran pH, bez sulfata i pogodan je za sve tipove kose.

Da biste upotpunili svoj kućni Olaplex tretman, kondicionirajte svoju kosu Olaplex No. 5 balzamom. Ovaj preparat sadrži aktivne sastojke koji na molekularnom nivou popravljaju pokidane veze u vlasima koje su nastale usled hemijskih tretmana, i oštećenja nastalih od toplote aparata za stilizovanje kose. Olaplex balzam nežno rehidrira kosu, i vraća suvoj, lomljivoj i beživotnoj  kosi njen prvobitni izgled, bez toga da masti kosu i čuni je teškom.

Za one kojima je potrebna dodatna zaštita, od sunca, prese za kosu ili feniranja, tu je Olaplex No. 6 Bond Smoother. To je krema za kosu koja hidrida kosu, čini je glatkom i zahvalnom za stilizovanje.

Olaplex preparati  su inovacija, ali nisu magični štapić. Da biste videli najbolje moguće rezultate za vašu kosu trebalo bi se da se posavetujete sa profesionalnim koloristom ili frizerom, koji će vas posavetovati koji Olaplex preparati su vam potrebni i kako da ih koristite na vašoj kosi.

Zainteresovani za Olaplex? Pozovite još danas na 018 217000