Navikli smo da se u svetu ženskih frizura trendovi brzo menjaju i budu često sa oduševljenjem prihvaćeni od strane pripadnica lepšeg pola, ali retko koja muška frizura izazove toliko interesovanje kao što je poslednjih godina takozvani „fade cut“. Ne tako davno je muško šišanje podrazumevalo samo skraćivanje kose, ali u poslednje vreme sve više i više muškaraca dolazi u naš salon znajući tačno šta žele da urade sa svojom kosom. A „fade“ frizura je apsolutni favorit.

Fade ili fejd, što u prevodu sa engleskog znači „izbledeti“, podrazumeva pravljenje blagog prelaza između različite dužine dlaka, do potpuno obrijane kože. Tako izdaleka deluje kao da kosa od vrha na dole polako bledi. Ovu frizuru smo mogli da vidimo na muškarcima iz svih sfera, od fudbalera, koji su uvek bili manekeni za najrazličitije muške frizure, do poznatih ličnosti, pa i modernih poslovnih ljudi, koji drže do toga da budu u trendu.

Fejd podšišana kosa sa strane može se kombinovati sa dužom teksturiranom kosom na vrhu, in a taj način se može napraviti mnogo različitih frizura. Može se oblikovati lakom, sprejem za kosu i drugim proizvodima za negu.

Ako ne želite da vam kosa bude predugačka, takozvani crew cut je klasična i najjednostavnija frizura za svakog muškarca. Klasični crew cut ima grub i nedovršen izgled sa kratkom teksturom na vrhu i blagim fade-om sa strana. Ovako kratka frizura je zahvalna za održavanje jer ne podrazumeva upotrebu mnogo proizvoda.

low fade salon stil

Veliki svetski trend ove, a i zadnjih par godina je Zero fade, tj. obrijana glava na nulu sa strane sa blagim prelazom. Kod ove frizure, ali kod drugih, veoma je važno da posetite svog frizera najmanje jednom u dve nedelje kako bi vam kosa uvek bila besprekorna i kako biste izbegli neuredan izgled.

Ako ste od onih muškaraca koji vole bradu i ponosno je nose za vas je idealan niski, ili „low fade“. Ova verzija je malo suptilnija od klasičnog , jer kratki deo počinje mnogo niže a prelazi sa duge na kratku kosu su još suptilniji. Nema velikih kontrasta i linija, tako da ova frizura izgleda posebno dobro sa bradom, odnosno brada i kosa izgledaju sjedinjeno.

Fejd frizura može da deluje i sređeno i esktravagantno, i moderno i klasično, u zavisnosti od toga kako se stilizuje. Najbitnije je međutim da se prelaz odradi savršeno, a to zahteva vešte ruke i iskusnog frizerskog majstora. Zato vas pozivamo da dođete u salon Stil i proverite zašto se naše mušterije iznova i iznova vraćaju nama.

Zakažite još danas na 018 217000