Ako volite da vaša kosa bude glatka i ravna, i presa ili cetka za ispravljanje kose je deo vaše svakodnevne rutine, sigurno ste istraživali tretmane za ispravljanje koji bi vašu kosu učinili uvek tako ravnom i sjajnom kao neposredno posle stavljanja maske i peglanja. Bez sumnje najpopularniji ovakav tretman je keratinsko ispravljanje kose.

Keratin za ispravljanje kose je u poslednje vreme postala prava senzacija, ne bez razloga. Trajno ispravljanje kose keratinom ima mnogo prednosti; nakon ovog tretmana kosa je obnovljena, ravna, svilenkasta što dosta skraćuje vreme koje je potrebno za njeno stilizovanje. Čak i oštećena i suva kosa vraća svoj sjaj.

Šta je keratin i kako utiče na teksturu kose?

Keratin je vlaknasti protein koji se prirodno nalazi u kosi i deluje kao štit od vlage koja je primarni uzrok kovrdžanja. On štiti epitelne ćelije od stresa i oštećenja, veoma je čvrst, postojan i vodootporan. Prirodni keratin ima zaštitnu funkciju, koju vrši isprepletan sa aminokiselinama.

Organizam sam proizvodi keratin, ali s godinama se taj proces usporava, što možemo i primetiti u oslabljenim noktima i kosi. Svako feniranje, peglanje i farbanje kose umanjuje količinu keratina u njoj.

Gubitak keratina može da se nadomesti tretmanima, koji vlasima vraćaju elastičnost, snagu i sjaj, a u kombinaciji sa nekim drugim elementima pomažu i u trajnom ispravljanju kose.Tretman keratinom vam pruže veći deo vitamina i minerala koji je potreban vašoj kosi, održavajući je sjajnom i mekom na dodir.

ZAKAŽITE SVOJ TERMIN
POZOVITE I ZAKAŽITE

Šta je keratinsko ispravljanje kose?

Ispravljanje kose keratinom je tretman koji je namenjen svim damama koje žele lepu, ravnu i glatku kosu bez stalne upotrebe pegle za kosu, i feniranja. Keratinsko ispravljanje kose je jednako dobro za sve tipove kose, pa čak i oštećenu, farbanu ili tanku kosu, samo je važno da se prepustite pravom profesionalcu. Efekat keratinskog tretmana kose traje od 3 do 6 meseci, u zavisnosti od toga da li je kosa zdrava, blago ili jako oštećena, i naravno, u zavisnosti od toga kako se brinete o njoj nakon posete salonu.

ispravljanje kose keratinom rezultati

Keratinski tretman za ispravljanje kose – korak po korak

Keratinski tretman je veoma dugotrajan proces, treba odvojiti nekoliko sati za njega, i odvija se u nekoliko koraka.

Prvi korak je dubinsko pranje kose šamponom koji priprema dlaku kako bi mogla da primi keratin, a zatim se prosuši fenom.

Zatim se keratin nanosi na celu dužinu kose, pramen po pramen, ali ne skroz do temena. Važna je i količina keratina koji se nanosi na kosu, ni premalo keratina neće doneti željene rezultate, a previše će kosu ostaviti slepljenom. Dobar frizer će znati da odredi pravu količinu za vašu kosu. U zavisnosti od keratina, čeka se od pola sata do 45 minuta

Kosa se zatim isfenira, a nakon toga deli na pramenove i prelazi peglom za kosu kako bi se ispravila i kako bi se rastvor na kosi fiksirao. Kosa se zatim ponovo opere kako bi se uklonio taj rastvor sa kose. Onda se nanosi maska za kosu, a posle toga se opet fenira.

Naravno, ovaj proces varira i nema tog pravog i jedinog “recepta” za ovaj tretman jer se sprovodi na više načina u zavisnosti od salona, ali i od klijenta.

Da li keratinsko ispravljanje šteti kosi?

Keratin sam po sebi nije štetan za kosu, naprotiv. Verujte davakodnevno feniranje, korišćenje uvijača i pegle imaju gori uticaj na kosu u odnosu na jedan tretman keratinom. Jedna od najvećih kontroverzi u vezi keratinskog ispravljanja kose je da li preparati za brazilsko feniranje sadrže otrovni formaldehid koji može isparavati prilikom peglanja kose pa ga je moguće udahnuti.

Naravno, proizvodi za negu kose stalno napreduju, tako da se stalno pojavljuju novi, zdraviji i prirodniji načini za keratinsko ispravljanje kose. Jedan od veoma hvaljenih brendova koji u svojoj ponudi imaju baš ovakve proizvode je True Keratin.

ZAKAŽITE SVOJ TERMIN
POZOVITE I ZAKAŽITE

True Keratin – Organski keratinski tretman za ispravljanje kose

True Keratin je američki brend koji u svom asortimanu ima proizvode za keratinsko ispravljanje kose na bazi organskih sastojaka, kao i šamponi, balzami i serumi za negu kose tretirane keratnom kako bi se produžio efekat tretmana.

True keratin omogućava da se istovremeno na kosi radi i ispravljanje i nega što je nešto što je do skoro bilo nezamislivo. Baš kao što je Olaplex unapredio proces blajhanja i farbanja. Ovaj proizvođač ima sertifikat od svetske kozmetičke federacije da je na prirodnoj tj.organskoj bazi, te su štetne supstance sadržane u njemu su svedene na minimum.

Acai Berry Silky Smooth keratin tretman

Ovaj tretman je namenjen za otpornu i jaku dlaku, neukrotivu i naelektrisanu kosu. Moćni antioksidans iz palminih bobica pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala, ispravlja i hidrira kosu, daje sjaj, vraća vibrantnost, poboljšava boju i čini kosu lakom za oblikovanje. Intenzitet antioksidanata u Acai Berry True Keratin tretmanu je šest puta veći nego u samim bobicama. Efekat glatkoće, svilenkastosti ispravljene kose traje i do 5 meseci.

intenzivni keratin tretman - true keratin

Choco Deep Hydratation keratin tretman

Ovo je tretman koji duboko neguje i obnavlja suvu i krhku kosu, bojenu i hemijski tretiranu, ispravlja kosu i vraća joj elastičnost i prirodan sjaj. Obnavlja unutrašnju strukturu kose, duboko hidrira vlas, daje anti-frizz efekat i štiti boju. Moćni antioksidansi, esencijalni vitamini i minerali, flavonoidi podmlađuju kosu održavajući nivo kolagena.

keratin za farbanu kosu i ostecenu kosu - true keratin choco

Zero Intense Smoothing keratin

Ovaj tretman pruža intenzivno zaglađivanje bez formaldehida. True Zero sadrži amiotin, i ova inovativna tehnilogija obnavljanja amino ćelija je formulisana da prodre u kosu, dajući joj zdrav izgled, zaštitu i dugotrajnu negu. Zaglađuje sve tipove kose, smanjuje frizz efekat i poboljšava elastičnost. Koristeći Aloe veru i arganovo ulje ovaj sistem efikasno deponuje aminokiseline i vitamine u cilju ravnanja kose dajući joj neverovatan sjaj do 3 meseca.

keratin tretman bez formaldehida

Kako održati efekte ispravljanja kose keratinom nakon tretmana?

Nemojte prati kosu naredna dva do tri dana, a i nakon toga nemojte prati kosu svaki dan. Voda kojom perete kosu ne sme biti ni previše topla, ni previše hladna. Treba da bude mlaka.

Nikako ne koristite šampone koji sadrže sufate. Sulfati su vrlo jaki deterdženti koji čine da šampon peni, i vezuju vodu i ulja i na taj način uklanjaju nečistoće sa kose, međutim ovakvi šamponi mogu da speru keratin sa kose i ostave je poroznom i sklonom oštećenjima.

Koristite balzam koji je bogat proteinima keratina i nanosite ga od sredine kose do vrhova, ostavljajući ga na kosi neko vreme, koliko mu je potrebno da deluje. Nemojte kvasiti kosu u moru ili bazenu dok ne prođe minimum tri nedelje otkako ste uradili keratinsko ispravljanje. Nakon toga, uvek nosite sa sobom ulje koje štiti od toplote, najbolje ono koje u sebi sadrži keratin.

Kosu koja je tretirana keratinom možete farbati, ali potrebno je da koristite farbu za kosu bez amonijaka

Da li je moguće uraditi keratinsko ispravljanje kose kod kuće?

Iako je moguće pronaći kompletne setove za keratinsko ispravljanje kose, koji uključuju sam tretman, specijalan češalj, kao i šampon i regenerator bez sulfata, ipak vam ne bismo preporučili da se upuštate u ovakav poduhvat. Za najbolje rezultate ovakav tretman je bolje raditi kod frizera i sa već proverenim preparatima. Kod kuće možete koristiti keratinsku masku, obogaćenu proteinima i aminokiselinama, koje utiču na oštećenu kosu i čine je glatkom i zdravom u jednom koraku.

Keratinsko ispravljanje daje zaista impresivne rezultate: glatka, sjajna ravna kosa uvijek izgleda lepo. Da biste zadržali taj efkat što duže, posetite proverenog frizera, sa iskustvom, koji koristi kvalitetne preparate i koji će na najbolji način moći da vas posavetuje kako da brinete o svojoj kosi i pružite joj temeljnu negu nakon tretmana. Za više informacija o ovom tretmanu pozovite nas ili nas posetite u Salonu Stil u Nišu.

ZAKAŽITE SVOJ TERMIN
POZOVITE I ZAKAŽITE