Žene su stalno u potrazi za savršenom frizurom. Naravno, to je ona frizura koja vam savršeno stoji, pristaje obliku vašeg lica, vašem tenu i ističe vašu prirodnu lepotu. Ali, tu je još nešto što frizuru čini savršenom, a to je da se lako održava. To je garancija da ćete se osećati lepom i privlačnom dugo posle posete frizerskom salonu.

Farbana kosa je zahtevna za negovanje, i često farbanje joj škodi, a to je posebno tačno u zimskim mesecima. Zato je jesen i rana zima idealno vreme da osvežite svoju boju. Mi vam predlažemo tehniku farbanja koja će učiniti da vaša kosa izgleda prirodno, zanimljivo i bujnije – šatuš.

farbanje kose satus

Šatuš (shatush) je tehnika farbanja kose slobodnom rukom, bez folije i bez kape. Kolorista pažljivo odvaja pramenove i začešljava ih u smeru suprotnom od rasta vlasi, i farbajući ih naizmenično tamnijom i svetlijom nijansom, pri čemu se obrazac po kome boji prilagođava vašoj kosi i obliku lica. Na ovaj način postiže se izgled prirodno posvetljene kose, a koren ostaje u vašoj prirodnoj boji. To znači da će se ovaj nežan prelaz zadržati i kada vam kosa bude porasla.

Ovo je u stvari savremenija verzija čuvenih kalifornijskih paramenova, kojom se postiže da kosa izgleda prirodno povetlela od sunca. Ono što čini ovu tehniku posebnom je to što ju je moguće prilagoditi svakoj kosi pazljivim izborom nijansi. Može se izvesti i na svetlijoj i na tamnijoj kosi i savršen je način da osvežitete svoju frizuru bez obzira da li ste plavuše ili brineta. Jedino što je važno za ovu tehniku je da kosa ne bude suviše kratka.

Cilj ove tehnike je dati kosi prirodno posvetljen izgled i nežan prelaz od tamnijih korenova ka svetlim krajevima. Ovakav nežan prelaz ne zahteva ponovno farbanje i više od šest meseci jer je izrastak praktično neprimetan. Naravno, to ne znači da treba da zaboravite na svog frizera, jer svaka farbana kosa zahteva redovne posete salonu kako bi boja kose ostala življa i sjajna.

Šatuš ne samo da čini da kosa izgleda kao da je izbledela na suncu, već vizuelno stvara i divnu teksturu zbog činjenice da se boja glatko menja od tamnije na korenu dosvetlije na krajevima. Ton izgleda dublje, a sama frizura voluminoznije. Svakim pokretom kose do izražaja dolaze pramenovi na drugačiji način.

Ono što je jako važno kako bi ova tehnika bojenja kose uspela, je da je izvodi dobar kolorista. Naša specijalnost je kompletni tretman ženske kose uz korišćenje profesionalne opreme i preparata najkvalitetnijih svetskih brendova. Zato se prepustite veštim rukama majstora u frizerskom salonu Stil i zakažite svoj termin.

Zakažite još danas na 018 217000