Održavanje nijanse i sjaja farbane kose leti nije lako. Pored toga što bi trebalo da kosu hidrirate i zaštitite od UV zračenja, trebalo bi da izbegavate da je previše često farbate. Zato vam iz ponude frizerskog salona Stil preporučujemo neku od tehnika nijansiranja kose koje će učiniti da vam kosa uvek izgleda sveže, a koje su pritom veoma lake za održavanje i izgledaju dobro čak i kad vam kosa malo poraste. To su ombre, sombre i balayage (balajaž). Za koju se odlučiti i u čemu je razlika?

Balejaž (Balayage)

Balejaž je tehnika nijansiranja pramenova koja se na velika vrata vratila na scenu. Posebnost ovakvog načina farbanja je u tome što se farba ne nanosi na klasičan način, već se četkom slobodim pokretima “senče” pramenovi. Nakon bojenja kose balejaž tehnikom, ona poprima izgled kao da je “osunčana”, tj. kao da je prirodno posvetlela na suncu. Prelaz između pramenova je totalno prirodan, a efekat je podjednako dobar, bez obzira da li nosite lokne ili ravnu kosu. Balejaž se može primeniti i na samo par pramenova, za razliku od ostalih tehnika koji zahtevaju tretiranje cele kose.

Za koju god tehniku nijansiranja pramenova da se odlučite, nikako ne pokušavajte da je izvedete u kućnoj radinosti. Rezultati će biti daleko od željenih, a možete i oštetiti kosu. Zato je najbolje da to prepustite profesionalcima. Sve ove tehnike zahtevaju nešto duži tretman u salonu, ali kada dobijete željeni stil, on se vrlo lako održava i učiniće da vasa kosa (uz pravlinu negu) izgleda sjajno mesecima nakon bojenja.

Ako niste sigurni koja bi vam od ovih tehnika najbolje pristajala, dođite u frizerski salon Stil i posavetujte se sa iskusnim profesionalcima koji će vam predložiti najbolje rešenje za vašu kosu.

Pozovite (018) 217-000 ili (064) 2414-414 i zakažite svoj termin!
Zakazivanje putem e-maila

Sombre

Sombre je vrlo nežan prelaz iz jedne nijanse u drugu od korena prema krajevima. Ovo je “mekša” varijanta ombre-a sa nežnijim kontrastom, tek toliko da se istaknu krajevi. Sombre se postiže izvlačenjem pramenova na isti način kao ombre, samo što je prelaz suptilniji a boja se “preliva” između temena i krajeva kose, ne postoji oštri prelaz. Sombre je pogodan za svetliju kosu jer ne zahteva da boja na temanu bude tamna, za razliku od ombre tehnike. Ovaj način bojenja kose omogućava da se doda više svetlijih pramenova, naročito oko lica i na taj način se istakne oblik lica i boja očiju.

Ombre

Ombre je reč francuskog porekla i znači “osenčeno” i to je savršen način na koji bi se opisao ovaj stil. Ovu tehniku karakterišu tamni korenovi koji postepeno postaju svetliji prema krajevima. Najčešće je to postepeni prelaz iz tamne u veoma svetlu nijansu, što podrazumeva i nešto jači contrast. Ombre je jako brzo postao popularan i prihvaćen jer se lako može primeniti na različite tipove, dužine i boje kose. Za prirodniji izgled ova tehnika se izvodi sa toplim, smeđim tonovima, a ako ste odvažni na krajevima možete imati ombre ružičastu, jarko crvenu ili neku drugu intenzivnu nijansu.

Želite dve nijanse, ali malo suptilniji izgled? Za vas je Sombre.

Pozovite (018) 217-000 ili (064) 2414-414 i zakažite svoj termin!
Zakazivanje putem e-maila