Duga kosa je oduvek bila simbol ženstvenosti, ali i kratka kosa može izgledati podjednako glamurozno i elegantno uz pravilno stilizovanje. Mi smo vam pripremili par frizura za kratku kosu koje će obeležiti ovu sezonu.

Stepenasta “lob” frizura

Lob (long bob), odnosno produženi paž je frizura koje već duže vreme suvereno vlada svetskim trendovima. Kosa do ramena i dalje ima dužinu, a pritom je jednostavna za održavanje. Stepenasto ošišan lob je idealan za one koje imaju tanku i slabu kosu, jer će učiniti da ona izgleda gušće, naročito ako se blago uvije.

Razbarušeni bob

Bob, tj. paž frizura, podrazumeva nešto kraću kosu, ali ova frizura savršeno uokviruje vaše lice, a takođe je i laka za oblikovanje. Stepenasto ošišana kosa do brade sa blago razbarušenim pramenovima učiniće da izgledate moderno i glamurozno u svakoj prilici.

Fenomenalna boja

Za efektan izgled kratke kose nekad nije potrebno smišljati komplikovane frizure. Dovoljno je da vašu kosu istaknete nekom od interesantnih tehnika farbanja kao što je ombre i zabacite kosu na jednu stranu. Veoma jednostavo i veoma seksi!

Neuredna “punđa”

Ako imate kraću kosu, nemate dovoljnu dužinu da biste napravili klasičnu punđu, ali uz par malih trikova možete postići sličan efekat. Kosu blago natapirajte i začešljajte unazad, a zatim je učvrstite pozadi uz pomoć ukosnica. Frizuru upotpunite svetlucavim detaljem kao što su zanimljiva šnala ili rajf.

Elegantni paž sa šiškama

Ova frizura je inspirisana klasičnim glamurom, i baš kao i elegancija zvezda crno-belih filmova, nikada neće izaći iz mode. Jednostavan i uglađen paž sa ravno isečenim šiškama je frizura koju su mnoge ikone stila nosile i obožavale, a nose i danas.